Ytong taşıyıcı özelliği var mı?
Ytong taşıyıcı düşey duvar elemanları, korozyona dayanıklı çift sıra çelik donatılı olarak G4 sınıfında imal edilmekte olup, bu sınıfın özelliklerine sahiptir.
Ytong tuğla depreme dayanıklı mı?
Yapı malzemelerinde hafiflik ve güvenlik denildiğinde akla ilk gelen Ytong’dur. 400 kg/m³ kuru hacim ağırlığına sahip olan Ytong’un hafifliği, yapıların genel ağırlığını ve dolayısıyla depremde maruz kaldıkları kuvvetleri azaltır. Bu anlamda Ytong, güvenli inşaat için önemlidir.
Ytong binaya mantolama gerek mi?
Dış duvarları Ytong ile inşa edilen binaların kaplanması gerekli midir? Ytong, yüksek ısı yalıtım özelliğine sahip bir duvar malzemesidir. Ytong ile yapılan duvarlar için ek bir ısı yalıtımına gerek yoktur.
Yığma bina sağlam olur mu?
Yığma yapılarda kullanılan malzemeler, yapısal dayanıklılık açısından yapının ömrünü uzatır. Ancak deprem gibi yıkıcı bir dış etken sonucunda, yığma yapıların yatay yük taşıma kapasitesi doğrudan azalır. Bu da yığma yapının depreme karşı dayanıklılığını azaltır.
Ytong ömrü ne kadar?
Ömrü yaklaşık 30 yıl ile sınırlıdır.
Ytong zeminde kullanılır mı?
Gaz beton, konut, ticari ve endüstriyel binalar, okullar, hastaneler, oteller ve diğer yapılar dahil olmak üzere birçok inşaat projesinde kullanılır. Gaz beton Ytong, duvarlar ve zeminler için panellerin yanı sıra sütunlar ve kirişler yapmak için de kullanılabilir.
Ytong rutubet yapar mı?
Ytong, doğal hammaddelerden üretilen mineral bir duvar malzemesidir. Isı yalıtımı ve nefes alabilirlik özelliği sayesinde duvarlarda yoğuşma veya nem sorunu yaratmaz.
Ytong zemine döşenir mi?
Tavan yüzeyi herhangi bir yüzey işlemi yapılmadan bırakılabilir. Tüm zemin kaplama malzemeleri kullanılabilir.
Ytong mu daha iyi tuğla mı?
Ytong’un içi boş yapısı yüksek seviyede ısı yalıtımı ve ses emilimi sağlar. Erime noktası tuğlalardan daha düşüktür. Ancak yine de yanmaz yapı malzemeleri grubuna aittir. Tuğlalardan daha hafiftir.
100 metrekare eve kaç Ytong gider?
Ortalama 100 m²’lik bir ev için 10 cm kalınlığında Ytong tuğla kullanıldığında yaklaşık 1000 adet Ytong tuğlaya ihtiyaç duyulmaktadır.
Ytong neden çatlar?
Aynı çatlaklar, yeni betonun altındaki eski beton veya diğer malzemeler (örneğin Ytong, yağlanmamış ahşap kalıp, içi boş blok döşemeler) beton suyunu emdiğinde de oluşabilir. Bu tür çatlaklar genellikle yüzeyseldir ve derinlikleri birkaç milimetreden fazla değildir. Binanın güvenliği için bir tehlike yoktur.
Ytong su çeker mi?
Ytong’un yapısındaki bu kapalı gözenekler duvarın su emmesini engeller ve suyun malzemeye nüfuz etmesini engeller. Yapılan çalışmalar Ytong’un su emiliminin diğer dolgu duvar malzemelerine göre beş ila on kat daha düşük ve yavaş olduğunu göstermektedir.
Yığma yapılarda kolon olur mu?
Yığma yapılarda iskelet sistemi olmadığından, yük binanın duvarlarında kullanılan malzemeler aracılığıyla zemine iletilir. Bu yapılarda kolon olmadığından, duvarlar ana yük taşıma görevini üstlenir ve her malzeme kendi rolünü yerine getirir.
Yığma ev kaç kat yapılır?
Tuğla duvar yapıları sağlam ve dayanıklı oldukları için çok popülerdir. Bu yapılar genellikle üç katlı veya daha az yüksekliktedir. Tuğla duvarlı bir ev inşa ederken yapılan ilk şey bir temel oluşturmaktır. Temel, yapıya destek sağlamak için çok önemlidir.
Yığma bina nasıl güçlendirilir?
Duvarların güçlendirilmesinde, duvarın bir veya her iki tarafına gerekli kalınlıkta betonarme kaplama uygulanır. Duvar yüzeyine yeterli aralıklarla delikler açılır ve donatı epoksi reçine veya beton enjeksiyonu kullanılarak yerine yapıştırılır. Bu tür donatıda, yerleştirilecek donatı mevcut duvara ankrajlanır [10].
Ytong ne kadar yük taşır?
Ytong, yüzey ağırlığı 400-600 kg/m³ olan malzeme grubuna ait olup her iki grubun özelliklerini de taşımaktadır.
Ytong duvar yük taşır mı?
Şerit beton Ytong blokların üstüne dökülür ve yük tamamen Ytong duvar elemanları tarafından karşılanır. Ytong diğer duvar elemanlarına göre pahalıdır, ancak bir tuğla bina kadar harç maliyeti yoktur.
Ytong dübeli kaç kg taşır?
Ytong ankrajları genellikle 5 kg ile 25 kg arasında bir yük kapasitesine sahiptir. Ancak yük kapasitesi, ankrajın boyutu ve kalitesi ve duvarın yapısı gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Tam yük kapasitesi için üreticinin veya bayinin talimatlarını ve önerilerini takip etmek önemlidir.
Gazbeton taşıyıcı mı?
Gazbetondan üretilen düşey taşıyıcı duvar elemanları, G3 sınıfında olup, korozyona dayanıklı çift sıra tel donatılı olarak üretilmekte olup, taşıyıcı dış ve iç duvarların yapımında kullanılmaktadır.