İçeriğe geç

April Hangi Dilde

Nisan April ne demek?

Yılın on iki ayından biri olan Nisan ayının Türkçe karşılığı Nisan’dır. Nisan yılın dördüncü ayıdır ve İngilizce’de April olarak gösterilir.

April nasıl okunur?

İngilizce Türkçe Aylar TablosuTürkçe Aylarİngilizce Aylar Yazımıİngilizce Aylar OkumaOcakOcakCe-nu-e-riŞubatŞubatŞubatŞubat-ru-e-riMartMartMartNisanNisanEp-rıl8 satır daha 2 Ağustos 2023

April ayi hangi aydır?

April hangi ayı ifade ediyor? April, April ayı anlamına gelir. Apr, April’ın İngilizce kısaltmasıdır.

April nasıl kullanılır?

Nisan kelimesi İngilizce bir kelimedir. Nisan, Türkçe’de “Nisan” ayını ifade etmek için kullanılır. Nisan, yılın 4. ayıdır. Nisan’dan önce Mart ve ardından Mayıs gelir.

April hangi dilde ne demek?

Abril kelimesinin İspanyolca-Türkçe sözlükteki anlamı Mart, Şubat ve Nisan ayları arasındadır. – Marzo ise Şubat ve Nisan aylarındadır.

Eski Türkçede April ne demek?

Yunanca aprílios απρίλιος “Nisan ayı” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime aynı anlama gelen Latince aprilis kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime Etrüsk dilindeki “Etrüskler arasında bir tanrıça” anlamına gelen Apru kelimesinden türemiştir.

October hangi ay Türkçe?

Ekim ayının İngilizce karşılığı olan “October”, Latincede 8 anlamına gelen “octo” kelimesinden gelir. Ekim, kış dönemi aylara bölünmeden Ocak ve Şubat arasında bölünene kadar eski Roma takviminde 8. aydı.

İngilizce Aylar Nasıl?

Türkçe aylar: Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık İngilizce aylar: Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık.

August nasıl telaffuz edilir?

Augustnin’in İngilizce telaffuzu /ɔː/ at anlamındadır./ɡ/ give anlamındadır./ə/ up anlamındadır./s/ say anlamındadır./t/ city anlamındadır.

Jan hangi ay Türkçe?

İngilizcede ayları saymak istediğimizde kullandığımız ilk kelime January’dir. Bu, January’nin yılın ilk ayı olduğu anlamına gelir. Yani “January”, Gregoryen takviminde yılın ilk ayı olan “January” ayına karşılık gelen bir kelimedir.

Nisan ayına neden Nisan denir?

Mart ayı, baharın resmen başladığı ay olmasına rağmen, bu aya Farsçada “ilk taze meyve hasadı” anlamına gelen “Nisan” adı veriliyor. Çünkü çiçekler en çok nisan ayında açıyor ve güneş yine nisan ayında daha güçlü bir şekilde parlamaya başlıyor.

April ayı hangi burç?

TabloBurçUnicodeTarih aralığıKoç♈︎21 Mart – 20 NisanBoğa♉︎21 Nisan – 20 Mayısİkizler♊︎21 Mayıs – 20 HaziranYengeç♋︎21 Haziran – 20 Temmuz228 satır daha

April hangi ülkenin?

ApriliaTürYardımcı kuruluşKurucuCavaliere Alberto BeggioGenel MerkezNoale, İtalyaÖnemli kişilerRocco Sabelli (CEO)SahipPiaggio & C. SpA3 diğer hatlar

April nasıl telaffuz edilir?

April kelimesinin İngilizce telaffuzu /eɪ/ şeklindedir; örneğin. day. (gün). /p/ şeklindedir; örneğin. pen. (kalem). /r/ şeklindedir; örneğin. run. (koşmak). /əl/ şeklindedir; örneğin. label.

April ne işe yarar?

APRIL-ACE, 6 yaş üstü çocuklarda yüksek tansiyonun (hipertansiyon) tedavisinde kullanılır.

Nisan ismi ne anlama gelir?

İngilizce April kelimesinin Latince aprilis kelimesinden geldiği söylenmektedir. Klasik etimolojiye göre Latince aperire (açmak) kelimesinden gelir; ağaçların çiçek açmaya başladığı yılın zamanına işaret eder. Aynı tez, modern Yunanca ἁνοιξις (açmak) kelimesinde de destek bulmaktadır; bu kelime bahar anlamına gelir.

Aprilin Türkçesi ne?

“Nisan” teriminin Türkçe-İngilizce sözlükteki anlamları: 8 sonuçKategoriTürkçe1Yaygın kullanımNisanSon olarak, bu zamanın ve önümüzdeki 16 Nisan’ın önemini vurgulamak istiyorum.Son olarak, şu anki zamanın ve yaklaşan 16 Nisan’ın önemini vurgulamak istiyorum. Daha fazla cümleGenel2GenelYılın dördüncü ayı18 satır daha

Nisan eski Türkçede ne demek?

Bu kelime Aramice-Süryani nisān נסן kelimesinden ödünç alınmıştır, “Aramice-Süryani takviminin ilk ayı”. Bu kelime Akadca nisannu “1. “Yılın ilk ayı, 2. taze hasat, erken sezon” kelimesinden alıntıdır.

Nisan ayına neden Nisan denir?

Mart ayı, baharın resmen başladığı ay olmasına rağmen, bu aya Farsçada “ilk taze meyve hasadı” anlamına gelen “Nisan” adı veriliyor. Çünkü çiçekler en çok nisan ayında açıyor ve güneş yine nisan ayında daha güçlü bir şekilde parlamaya başlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Azeri Escort