İçeriğe geç

Balıkesir Güre Neyi Meşhur

Balıkesir Güre nasıl bir yer?

Kaz Dağları’nın güney eteklerinde bulunan Güre; temiz havası, şifalı suları ve mimari yapısıyla şirin bir sahil beldesidir. Milli park statüsünde olan Kaz Dağları’nın korunan zeytin ağaçları arasında sağlık, dağ ve deniz turizminin bir arada yaşanabileceği bir yerdir.

Balıkesir Güre hangi denize bağlı?

Bölge, dünyanın en çok oksijen üreten ikinci bölgesi olan Kazdağı Milli Parkı’nın eteklerinde yer alması ve Ege Denizi’ne kıyısı olması nedeniyle turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Balıkesir Altınoluk neyi meşhur?

Altınoluk’un en önemli özelliği dünyanın en kaliteli zeytinyağını üretmesidir. Yemeklerin çoğu zeytinyağı ile hazırlanır. Koyun ve keçi sütünden yapılan peynirler konaklamanız sırasında mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasındadır.

Güre hangi ilçeye bağlıdır?

Güre, UşakGüreLandTürkeiProvinzUşakBezirkZentrumGeografische RegionÄgäisregion11 weitere Zeilen

Güre ne meşhur?

Önünde deniz, arkasında Kaz Dağları, sağında Altınoluk, solunda Akçay, mitolojik ismi Astyra, günümüzdeki ismi Güre ile son zamanlarda turizm açısından adını en çok duyduğumuz Kuzey Ege ilçelerinden biridir. Ayrıca zeytini ve zeytinyağı ile de ünlüdür.

Güre Denizi temiz mi?

Doğal güzellikleriyle öne çıkan Balıkesir’in turizm merkezlerinden Güre, temiz denizi ve plajlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Kaz Dağlarında denize Girilir mi?

Kaz Dağları eteklerinde yer alan Güre sahilindeki plajlar, yaz aylarında deniz tatili yapmak isteyenler için birebirdir. Sessiz ve sakin bir yer olması sebebiyle çocuklu aileler tarafından da tercih edilmektedir.

Altınoluk Kadınlar plajı var mı?

Özel plajımız ailelere açıktır. Sadece kadınlara özel ayrı bir plajımız yoktur. Özellikle kadın misafirlerimiz için dört tarafı kapalı ve jakuzili kadın havuzumuz bulunmaktadır.

Eylül ayında Balıkesir’de denize girilir mi?

Bir sonraki tavsiyemiz Balıkesir’in bir ilçesi olan Ayvalık. Ayvalık yaz aylarında oldukça kalabalık olsa da Eylül ayından itibaren sakinleşen tatil beldelerinden biridir. Eylül ayında Ayvalık’taki Badavut Plajı ve Ortunç Koyu’nda yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Kabenin altın olduğunu kim yaptirdi?

Kabe’nin ilk inşası Emevi Halifesi Velid b. Abdülmelik’in (705-715) emriyle Mekke valisi Halid b. Abdullah tarafından altınla kaplandı. O zamandan beri “Altın Oluk” olarak anılır.

Altınoluk Denizi güzel mi?

Edremit’e bağlı olan Altınoluk, en güzel yazlık beldelerden biridir. Aynı zamanda güzel denizi ve kumlu alanlarıyla keyifli bir tatil geçirme imkânı da sunmaktadır. Ayrıca bölgede birçok farklı konaklama seçeneği bulunmakla birlikte günübirlik ziyaretçiler için kamp seçenekleri de bulunmaktadır.

Altınolukta kışın yaşanır mı?

Ocak ayında bir gün, hava çok sert ve sıcaklık 7 derece iken, Altınoluk plajına inip, azgın dalgalarla dolu deniz kenarında biraz yürüyüş yapalım dedik, ama hava oldukça soğuktu ve fazla yürüyemedik.

Akçay Güre arası kaç?

Akçay’dan Güre’ye ortalama otobüs yolculuğu süresi 15 gün civarındadır. Ancak bu iki şehir arasındaki 4 km’lik mesafeyi en hızlı otobüsle yaklaşık 15 dakikada kat edebilirsiniz.

Güre’nin rakımı kaçtır?

İlçe merkezi denizden 4 km içeride yer almaktadır. Deniz seviyesinden ortalama yüksekliği 10 metredir. İlçenin Ege Denizi’ne 17 km uzunluğunda kıyı şeridi vardır.

Zeytinyi nerenin ilçesidir?

Zeytinli, Balıkesir ilinin Edremit ilçesinde bir ilçedir. Nüfusu 3.431’dir (2022). 2013’teki yeniden yapılanmadan önce bir kasabaydı. Zeytinli, Akçay ve Edremit arasında yer alır ve Balıkesir ilinin Edremit ilçesinde bir ilçedir. Nüfusu 3’tür.

Balıkesir yaşanacak bir yer mi?

Balıkesir, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri, ekonomik olanakları ve yaşam kalitesi nedeniyle yaşanılacak bir şehir olarak kabul edilir. Şehir, özellikle doğayla iç içe yaşamak ve sessiz ve huzurlu bir hayat yaşamak isteyenler için ideal bir seçenektir.

Güre kaplıcaları hangi hastalıklara iyi gelir?

Kadın hastalıkları, romatizma, cilt hastalıkları, sedef hastalığı, guatr, artrit, böbrek taşı ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenmektedir.

Akçay Güre arası kaç?

Akçay’dan Güre’ye ortalama otobüs yolculuğu süresi 15 gün civarındadır. Ancak bu iki şehir arasındaki 4 km’lik mesafeyi en hızlı otobüsle yaklaşık 15 dakikada kat edebilirsiniz.

Güre’nin rakımı kaçtır?

İlçe merkezi denizden 4 km içeride yer almaktadır. Deniz seviyesinden ortalama yüksekliği 10 metredir. İlçenin Ege Denizi’ne 17 km uzunluğunda kıyı şeridi vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir