İçeriğe geç

Okul Müdürü Istifa Ederse Ne Olur

İdareci istifa ederse ne olur?

Başka bir değişikliğe göre, ilk dört yıl dolmadan yöneticilik görevinden ayrılanlar eski görevlerine aktarılacak. Önceki düzenlemede isteğe bağlı kalan bu madde, artık yönetici olmadan kıdemli personelin bulunduğu kuruma geçişi gerektiriyor.

Yönetici istifa ederse ne olur?

Kat mülkiyeti yöneticisinin istifası halinde, kat mülkiyeti kurulu olağanüstü toplantı yapar ve yeni bir yönetici seçer. Seçilen yönetici, seçim tarihinden itibaren bir yıl görev yapar. Kat mülkiyeti kurulunun kararına göre, yeni yönetici, ayrılan yöneticinin kalan süresi için seçilebilir.

Meb’den istifa eden geri dönebilir mi?

Memurluktan emekli olan bir kimse, sadece istifa ettiği kuruma başvurabilir. Adaylıktan istifa eden bir kimsenin başka bir kuruma tekrar başvurma hakkı yoktur.

Müdür yardımcılığından istifa ettikten sonra tekrar müdür yardımcısı olabilir mi?

Adayların atanması, Tüzüğün yeniden atanma hükümlerine göre yapılır. İller arası yöneticilik görevlerinden kendi isteğiyle istifa eden yöneticiler, “Yönetimden İstifa Edenlerin Yeniden Atanması” kapsamında başvuruda bulunabilirler.

İstifa eden okul müdürü geri dönebilir mi?

MADDE 21 – (1) Daha önce yönetici olarak görev yapmış olup kendi isteğiyle yöneticilikten ayrılanlar, istifa tarihinden itibaren en az bir, en çok üç yıl içinde ayrıldıkları yöneticilik görevine yeniden atanmak için başvuruda bulunabilirler.

Müdür nasıl istifa eder?

İlgili mevzuat uyarınca, ayrılan yöneticinin istifasını yazılı veya sözlü olarak sunması için resmi bir zorunluluk yoktur. Ancak, ispatı kolaylaştırmak için istifanın yazılı olarak şirkete ve varsa diğer yöneticilere sunulması avantajlıdır.

Yöneticiliği kimse almazsa ne olur?

Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 34. maddesinde ayrıntılı olarak açıklandığı üzere, hiç kimse yönetici olarak atanmamışsa, kat maliklerinden her biri, taşınmazın veya apartmanın bulunduğu yer hukuk mahkemesine başvurarak, birinin yönetici olarak atanmasını veya atanacak kişinin yönetici olarak atanmasını talep edebilir.

Yöneticilik nasıl bırakılır?

Yönetici istifa mektubunu çalıştığı apartman, mülk veya bloğun kat mülkiyeti derneğine göndermelidir. İstifa mektubunda görevinden istifa etme nedenini veya nedenlerini belirtmelidir. Ayrıca görev süresi boyunca yönetim kuruluna yönetimiyle ilgili tüm belgeleri sağlayacağını da belirtebilir.

Yeni yönetici seçilemezse ne olur?

Kat malikleri ana gayrimenkulün yönetimi konusunda anlaşamazlar veya bir araya gelip yönetici tayin edemezlerse, kat maliklerinden birinin talebi üzerine ve mümkünse diğerlerinin de dinlenmesi üzerine, kat malikinin bulunduğu yer sulh hâkimi tarafından yönetici tayin edilir.

Meb istifa onayı nereden alınır?

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda sözleşmenizin sonundaki “Özel Şartlar” bölümünde ne yazdığını bilmek önemlidir. İstifa etmenizden itibaren bir ay içinde istifa izni almadıysanız, öğrenmek ve sormak için Ulusal Müdürlük ile iletişime geçmelisiniz. İstifa mektubunuzun Müdürlüğe gönderilmemiş olması mümkündür. Sözleşmeniz zaten sona erdiyse, uzatma talebinde bulunabilir veya …

İstifa ederken haklı sebepler nelerdir?

İş Kanunu, haklı sebeplerle istifa edenlere kıdem tazminatı hakkı tanımış ve ayrıca ihbar süresini kaldırmıştır. Haklı istifa sebepleri; sağlık sebepleri, genel ahlaka aykırı davranış ve zorlayıcı sebepler olmak üzere üç başlık altında incelenmektedir.

10 yıllık memur istifa ederse tazminat alır mı?

Yukarıdakilere göre, iş akdinin sona ermesiyle sona eren hizmet süresi için kıdem tazminatına hak kazanılamaz.

Yöneticilikten istifa edilir mi?

İstifa apartman veya inşaat yöneticisinin doğal hakkı olduğundan, her an istifa etmek mümkündür. Uygulamada yöneticilerin istifa etmesinin birçok nedeni olsa da, asıl neden apartman sahiplerinin borçlarını ve yükümlülüklerini yerine getirmemeleridir.

Yöneticilikten ayrılanların yeniden görevlendirilmesi ne zaman?

NOT: EK-2’de yer alan yönetici değerlendirme sonuçlarına ilişkin itirazlar, “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarında Yönetici Kadrosundan Ayrılanların Yeniden Atanmalarına İlişkin 2024 Yılı Takvimi” doğrultusunda 10-17 Temmuz 2024 tarihleri ​​arasında Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına (Yönetici Atama/Görevlendirme) doğrudan iletilecektir.

Görev süresi dolan müdürler ne olacak?

“MADDE 30 – (1) Eğitim kurumlarında aynı unvanla dört yıl görev yapan okul müdürleri, aynı veya başka bir eğitim kurumuna okul müdürü olarak yeniden atanmak için başvuruda bulunabilirler; eğitim kurumlarında aynı unvanla sekiz yıl görev yapan okul müdürleri ise başka eğitim kurumlarına okul müdürü olarak naklen atanmak için başvuruda bulunabilirler.

Yöneticilikten ayrılanların yeniden görevlendirilmesi nasıl olacak?

Liderlik pozisyonlarından emekli olan kişilerin yeniden atanması için başvurular 23 ve 24 Temmuz’da elektronik olarak kabul edilecektir. Bu süreç adayların çevrimiçi başvuruda bulunmalarına olanak tanır. Elektronik olarak alınan başvurular 23 ve 25 Temmuz arasında onaylanacaktır.

Hangi durumlarda istifa edilir?

İş Kanunu, haklı sebeplerle istifa edenlere kıdem tazminatı hakkı tanımış ve ayrıca ihbar süresini kaldırmıştır. Haklı istifa sebepleri; sağlık sebepleri, genel ahlaka aykırı davranış ve zorlayıcı sebepler olmak üzere üç başlık altında incelenmektedir.

Müdür yardımcısı tekrar öğretmen olabilir mi?

Maddenin (b) bendinde; “b) En az bir yıl süreyle kurucu müdür, müdür yardımcısı, müdür yardımcısı ve yetkili müdür öğretmeni olarak ayrı ayrı veya birlikte görev yapmış olmak.” şartı aranmaktadır. Emekliliğini tamamlamış olan herkes başvuruda bulunabilir.

Görevlendirme müdür yardımcısı görevi ne zaman biter?

Cevap: İdari yükümlülük, atanma tarihinde, dört yıllık sürenin sona erdiği eğitim-öğretim yılı sonunda, dört yıllık sürenin son bitiş tarihi eğitim-öğretim yılı dışında ise dört yıllık sürenin bitimini takip eden eğitim-öğretim yılı sonunda sona erer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir